Kincset érő lehetőség: a diákmunka | Diák Center

Szabadnak lenni és pénzt keresni – ezt a varázslatot szeretnénk újra és újra átélni a tanulás éveiben. Amikor egyetemre, főiskolára vágyunk, a választott szak mellett főként arról az életformáról ábrándozunk, amelyet csak a diákélet adhat meg. Ha egyszer belekóstoltunk, többet akarunk belőle: több programot, több utazást, több lehetőséget – és több pénzt is. Erre találták ki a diákmunkát. Összegyűjtöttük, miért abszolút kedvenc ez a foglalkoztatási forma a munkaerőpiacon:

  1. Tanulás közben nem lehet elegendő munkatapasztalatot gyűjteni, még a leggyakorlatiasabb képzéseken sem. A diákmunka lehetőséget kínál a fokozatos szakmai és munkaerőpiaci tapasztalatszerzésre. Így később, diplomával a kezedben, már olyan állásokra is pályázhatsz, ahol 1-2 éves munkatapasztalat is szerepel az elvárások között.
  2. A diákmunkával kipróbálhatod magad több területen Bár többnyire biztosak vagyunk a választott útban, mégis sokszor útközben derül ki, hogy nem is erre szeretnénk menni, pályát módosítanánk. Az iskolapadban derül ki, hogy nem szívesen végeznénk ezt a munkát évtizedekig és erre gyakran pont a diákmunka során döbbenünk rá. Elmegyünk dolgozni a szakmába vagy éppen ellenkezőleg, más területre és ott találjuk meg a helyes utat.
  3. Akinek már az egyetemről is kicsengettek, pontosan tudja, milyen nehéz jó állást találni. Hiába van munkaerőhiány manapság, a statisztikák szerint a frissdiplomások elhelyezkedése a legproblémásabb a piacon. A Diák Center eleve változatos ajánlatokat kínál, neked csak válogatnod kell. A diákmunkát végzők szerencsések, hiszen nagyobb arányban tudnak elhelyezkedni ugyanannál a cégnél, mint amennyire könnyű az utcáról bekerülni.
  4. A szabadság és a pénzkeresés klasszikusan nem barátok. A diákmunkánál azonban nem kell lemondanod a szabadidőről sem és a programodat is rugalmasan alakíthatod. Ezt később, amikor már főállásban tolod a melót, nehezebben tudod megtenni, tehát igyekezz kihasználni a diákmunka előnyeit!
  5. A pénzre szoktuk azt mondani, hogy: „Á, az a legkevesebb!” Bizony, ezt később is érezhetjük még, de csóró diákként nem kérdés, hogy minden bevétel számít. Van, akinek muszáj dolgoznia és sokan vannak, akik nem kényszerből jönnek diákmunkára. A Diák Centernél ezt pontosan tudjuk és igyekszünk jól fizető melókat felhajtani neked.
  6. Az érzés, hogy ezt a pénzt te kerested meg és nem tinikorod apanázsából, a zsebpénzből kell gazdálkodnod már: leírhatatlan. Ezen a ponton leszel igazán felnőtt és tanulod meg, mennyit ér a pénz értéke. A saját bevétel megtanít gazdálkodni és értékelni a munkát.
  7. Kétszer kettő mindig négy a pénz világában, de ötös az élmény, a színvonal, a minőség, a lehetőség, amelyet a pénzzel elérhetsz. Dönthetsz úgy, hogy minimalista életmódot folytatsz és begubózol a könyvtárba – ez olcsóbb, viszont lemaradsz rengeteg programról, utazásról vagy éppen a hobbidról. A diákmunka pontosan ezt a minőségi többletet kínálja, amely értelmiségi életformád kialakításához elengedhetetlen.

A valódi érvek benned vannak. Mi a te motivációd? Miért éri meg neked diákmelót végezni? Találd meg és mi, a Diák Centernél segítünk kiválasztani a megfelelő lehetőséget! Ha bizonytalan vagy, csak keress bennünket, nyugodtan!

 

 

 

 

Írta: Diák Center
Regisztrálj és értesülj friss munkáinkról!