Adrenalin-bomba, amiért fizetés is jár | Diák Center

Mindenhol nem lehetünk ott egyszerre, csak valahol és vagy dolgozunk, vagy szórakozunk. Szomorú és igazságtalan, de mi nem hiszünk benne: igazi kettő az egyben megoldást kínálunk a nyári frusztráció elkerülésére. Fesztiválozz és dolgozz vagy dolgozz fesztiválon és nem maradsz ki a lényegből! Ez menő sztori lesz az őszi suli-kezdéskor!

 

A munkaerő-piac titkos mikkentyűje

 

Yoda mester sem tudna bölcsebb tanácsot adni és Oz, a nagy varázsló kreativitását sem kell próbára tenni, mert megvan a tuti buli, amiért még fizetünk is: a fesztiválmeló. Egy bajunk van vele: mindenki megérdemli ugyan, de a leleményesebbek mindig lenyúlják a legjobb lehetőségeket, tehát spuri jelentkezni, nehogy lemaradj az idén! Csúcs ez az érzés: nem kell kifizetni a belépőt, hanem pénzt keresel azzal, hogy ott vagy és részt veszel a háttérmunkában.

 

Kapcsolat, tapasztalat és buliiiii

 

Ennyi ember ritkán van egy helyen hagyományos munkakörnyezetben. Ennyi lelkes, nyitott, „jófej” arc meg pláne. Használd ki, hogy VIP kategóriás résztvevője lehetsz a bulinak, azaz simán kapcsolatot teremthetsz bárkivel, akivel csak szeretnél. A sztárokhoz is könnyebben közel kerülhetsz, ha nem a tomboló tömegből kell kikászálódnod, hanem a backstage-be is bejáratos vagy. Így születnek aztán a legszuperebb szelfik és a legjobb beszélgetések is.

 

Neked való, mert…

 

Mert fiatal vagy, dinamikus, adrenalin-függő és elég intelligens ahhoz, hogy felismerd: ezt vétek volna kihagyni. Tapasztalatnak sem utolsó, hiszen a fesztiválokon végzett munka megmutatja a szórakozás árnyoldalait is és megtanít elkerülni a hibákat, baromságokat. Nem utolsó szempont, hogy aki ilyen helyen dolgozik, az nyilván a biztonsági szolgálat védelmét is élvezi, tehát probléma esetén könnyebben jut érdemi segítséghez.

 

Itthon vagy külföldön buliznál?

 

Mindkettőben benne vagyunk. gyere velünk Anglia legnagyobb fesztiváljaira vagy válassz a hazai programokból! Csörögj és beszélgess a lányokkal, ők segítenek eligazodni a lehetőségekben! Egyet viszont tudnod kell: a fesztiválos meló nem gyerekjáték, komoly felelősséggel is jár. Tömegben fogsz dolgozni, ahol a felfokozott érzelmek akár heves reakciókra is késztethetik a résztvevőket és ide tudatosságra és erős idegzetre van szükség. Aki nem bírja a zajt, az ne ezt a munkát válassza, mert a könyvtár csendjét nem tudjuk garantálni, a bulit viszont mindenképpen.

 

Mire jó a fesztiválos tapasztalat?

 

Talán a legértékesebb, amit adhat egy ilyen élmény, hogy megtanulsz bánni „érzelemdús” reakciókkal kommunikáló emberekkel. Nem semmi előny ez a munkaerő-piacon! Külön tréningeket fizetnek a cégek azért, hogy ilyesmire tanítsák munkatársaikat, mi pedig neked fizetünk azért, hogy beleállj a buliba és toljad az „ereszdelahajamat”, a profik mellett. Csak ésszel: az adrenalin-bomba robbanhat is! Ha ezt tudod kezelni, nem fogsz csalódni a fesztiválmelóban sem.

 

Írta: Diák Center
Regisztrálj és értesülj friss munkáinkról!