A környezetvédelem valójában önvédelem | Diák Center

Jogos önvédelem, egészen pontosan. A természettől kapjuk a nagyszerű lehetőséget, hogy itt vendégeskedhetünk, természetes hát, hogy maximális felelősséggel óvjuk környezetünket. Nem csak üres szlogen, hiszen valójában jogos önvédelemmel élünk, amikor ökológiai lábnyomunkat próbáljuk kordában tartani. Egyetlen, amiből jobb, ha inkább apróval rendelkezünk.

 Generációs előnyben a mai diákok

 Fiatalok vagytok, az előttetek járó generációk sok és sokféle hibáját már látjátok, így könnyen el is kerülhetitek. Nem kis felelősség, ugyanakkor hatalmas esély a változásra és ez most rajtatok múlik. A hétköznapok apró megoldásai a pillangó szárnyaihoz hasonlóan indítanak el globális hatású hullámokat, és ha ez pozitív hatású, nagy eséllyel megállíthatjuk a környezetrombolást. Fontos! Ez nem hit, hanem cselekvés függvénye!

Ezeket mindannyian megtehetjük:

 Ne kérjünk zacskót a boltban, mindig legyen nálunk könnyen tárolható, kis helyen elférő szatyor! Használjunk bio tisztítószereket, ne vegyszerekkel takarítsunk és mosakodjunk, mossunk! Hasznosítsuk újra a tojástartókat, a palackokat és a textileket! Csak annyit vásároljunk, amennyire szükségünk van, mert ránk rohad és kidobjuk a fölösleget! Közlekedjünk gyalog vagy biciklivel, amikor csak lehetséges! Használati tárgyainkat cseréljük le természetes anyagokból készült eszközökre, ezzel sem támogatjuk a kőolajból és egyéb szintetikus anyagokból előállított termékek gyártását! Gyűjtsük szelektíven a háztartási hulladékot! Ér folytatni a felsorolást!

Tipp: újra használható zacsit és egyedi bevásárlószatyrot pedig itt tudsz beszerezni:

https://www.facebook.com/cristinsart/photos/pcb.2134839236634062/2134824093302243/?type=3&theater

Egyedi igények, szuper minőség és kedvező árak várnak a környezettudatosság jegyében. Mi is ezt használjuk , nagyon tuti.

Szemléletváltást igényel, de könnyű megszokni

A tudósok szerint 21 nap alatt tudunk átállni egy új szokásra és elhagyni valami berögzült manírt. Vagyis egy hónap alatt szépen komótosan átválthatunk környezetkímélő életformára, anélkül, hogy különösebben megerőltetnénk magunkat. Kezdjük a takarítással és a bevásárlással! Amikor valami elfogyott, olyasmit vegyünk helyette, ami bio vagy ökológiai szempontból nem káros! Szervezzünk egy alapos nagytakarítást és szabaduljunk meg a fölösleges lomoktól és tárgyaktól, így a magunk dolgát is megkönnyítjük! Majd kezdjünk el tudatosabban főzni: hanyagoljuk a finomított napraforgó olajat, teljesen iktassuk ki a 100%-ban műanyag margarint stb. Aztán jöhet a ruhatár! A fehérneműtől haladjunk a ritkábban használt felsőruházat felé és szabaduljunk meg a műanyagoktól! A hónap végére lényegesen javulni fog a közérzetünk és előfordulhat, hogy az allergiás reakcióink is eltűnnek.

Nincs sok időnk és az ufók sem fognak segíteni

Unokáinknak hagyjuk a Földet, úgy kell hát vendégeskednünk ma, hogy holnaputánra is élhető maradjon. Ebben nem számíthatunk külső segítségre és az az igazság, hogy a kollektív felelősség egyéni szinten is konkrétan számon kérhető. Elsősorban magunkon kérjük számon, hiszen jóvátételi lehetőségeinket csakis így ismerhetjük fel! A legmenőbb, amit tehetünk, hogy udvarias vendégként viselkedünk ebben a világban, mert ezzel nem csak a Földet, de önmagunkat is megóvjuk a méltatlan befejezéstől. Ennyivel tartozunk magunknak, nem igaz?

Írta: Diák Center
Regisztrálj és értesülj friss munkáinkról!