Mitől olyan menő a külföldi fesztiválmeló? | Diák Center

Jöhetsz csak a Royal Ascot-ra, de felfűzheted élményeidet a Parkife – Download – Royal Ascot sorozatra, a lényeg, hogy idén is várnak az angol fesztiválok. Világot látni, nyelvet beszélni, pénzt keresni és bulizni egyet: ezt mind lehet, ha velünk tartasz. Mégis, mit nyújt a fesztiválmeló a többi diákmunkához képest, amiért mindenképpen érdemes belevágni?

Kizökkenni a megszokott kerékvágásból

Elhagyni a komfortzónát: ez az első szempont, amiért érdemes külföldi fesztiválmunkára jelentkezni. Kicsit mást, máshol, máshogyan csinálni – ez mindig bejön, ha már uncsi és egyhangú az élet. Felfrissít, feltölt és rákényszerít egy kis nyelvgyakorlásra, miközben pénzt is keresel. A perspektívaváltás időnként azért is hasznos, mert hazatérve, az itthoni dolgaidat is friss szemmel nézed majd – ez minden utazás egyik legértékesebb előnye.

Nem akárki alkalmas rá, de akinek bejön…

…azt jövőre is szívesen látják. Gondolj csak bele, egy ilyen helyen pörgés van, gyorsan és önállóan kell megoldani feladatokat, ráadásul nem az anyanyelveden kommunikálsz. Az angolok szeretik, ha valakivel nem kell babázni, ezért megbecsülik a jó munkaerőt és szívesen látnak a következő fesztiválon és fesztiválszezonban is, ha megbízhatnak benned. Neked pedig vastagon megéri, hiszen fél hónap alatt keresel annyit, mint itthon egy teljes hónapban.

Belépő, ahová csak meghívásos alapon juthatnál be

Ilyen például a Royal Ascot. A britek kedvenc kalapshow-ja –ami mellesleg lóverseny is J – exkluzív esemény, a királynő részvételével. Szerinted, ide bárkit csak úgy beengednek? De nem ám!  Velünk bejuthatsz az angol tízezer káprázatosan színes és puccos világába, ha csak egy verseny erejéig is. Közelről csodálhatod meg a szigetország bizarr divatját és szelfizhetsz – reméljük, nem csak a lovakkal. Ez már csak rajtad múlik.

A pénzről se feledkezzünk meg!

Mennyi az annyi, ha külföldön dolgozol? Nyilván több, mint az itthoni fizu, bár hosszú távon természetesen a rendszeres itthoni munka éri meg, ha itthon tanulsz. A fesztiválmeló olyan, mint egy jó kampány, ami sokat hoz a konyhára, de időszakos kereseti lehetőség. 12 nap alatt 100 ezer fölött keresni nem is rossz üzlet, ha belegondolsz, hogy a hazai átlagfizetések is 200 ezer körül vannak, teljes munkaidőre, egész hónapra. Te pedig szórakozva kereshetsz 100-120 ezret, miközben végigjárod Anglia legtutibb fesztiváljait.

Ne a többiek Instájából tájékozódj!

Ismered a véleményünket a közösségi oldalakon posztolt infók valóságértékéről. Ha menőzni akarsz, ne a többiek Fb és Insta-posztjait majmold, legyenek saját variációid irigylésre méltó élményekre! Mellesleg tudd, hogy a magyar munkáltatók HR-esei is megnézegetik a jelöltek közösségi profiljait és egy külföldi fesztiválmunka – hacsak nem „elázott” állapotban mutatkozol a fotókon – azt jelzi, hogy belevaló, bátor fazon vagy, aki még a nyelvet is olyan szinten beszéli, hogy elboldogul a terepen. Ez már tényleg menő, emiatt érdemes belevágni a fesztivál-kalandba!

És ha kedvet kaptál, ezen a linken tudsz jelentkezni:

https://forms.gle/scdB88TXmbZhiKmW6

 

Írta: Diák Center
Regisztrálj és értesülj friss munkáinkról!