Meddig ér a rigófütty? | Diák Center

Kányádi szerint rigótól rigóig. Meddig ér a diákmunka? Vagyis meddig végezhetsz diákmunkát? A rövid válasz, hogy jogviszonyod fennállásának végéig. Ez praktikusan azt jelenti, hogy egész nyáron jöhetsz, hiszen a féléves jogviszonyod alapján a következő félév aktiválásáig is diák maradsz. Aki tehát dolgozni szeretne, az dolgozni is fog.

Gondolj bele: akkor is vállalhatsz munkát, ha nappali tagozaton passzív féléved van és nem töltötted be a 25. életévedet. Ilyenkor egy ideiglenes diákigazolvány vagy egy igazolás is megteszi, hogy egyébként nappali tagozaton folyamatban vannak a tanulmányaid.

Gyakori kérdés ezzel kapcsolatban még, hogy meddig tart a diákok biztosítási jogviszonya. Érdemes tudni, hogy addig vagy biztosított, ameddig a diákigazolványod érvényes, tehát október 31-ig mindenképpen, azaz a nyári szünetben is. Ez a dátum az új matrica megszerzésének határideje a köz- és felsőoktatásban egyaránt.

Mitől vagyunk ilyen rugalmasak?  A diákok számára a nyár a legalkalmasabb szezon a pénzkeresésre. A munkaadók ugyanakkor pont ebben az időszakban küldik szabadságra embereiket, tehát aki év közben is munkaerőhiánnyal küszködött, az nyárára szinte lebénul a kötelező szabik miatt. Ezért aztán tárt karokkal várnak benneteket, mi pedig, a Diák Centernél mindent megteszünk, hogy munkához juthass.

Ráadásként a nemzetközi munkavállaláshoz már nem feltétel a hallgatói jogviszony, tehát ez plusz könnyítés azoknak, akik a pénzkeresést a nyelvtanulással is összekötnék.

Ha jól megnézed a Diák Center aktuális munkakínálatát, tipikusan nyári lehetőségeket találsz. A vendéglátóipar ekkor pörög a legjobban a Balatonon, kezdődik a fesztiválszezon és a strandszezon is elstartolt már. Naná, hogy a gyors, fiatal, agilis munkaerőért kaparnak a cégek. Szerezd be mielőbb az igazolásodat vagy mutasd be az ideiglenes diákot, illetve a féléves matricádat és irány pénzt keresni!

Told meg rendesen a nyári szezont, hogy az őszi tandíjbefizetés és a gardróbcsere minél kevésbé legyen fájdalmas! Böngéssz a Diák Center kínálatából és hívj bennünket, ha kérdésed van. Azért vagyunk, hogy nektek ne fájjon a fejetek a munkaerőpiacon.

Írta: Diák Center
Regisztrálj és értesülj friss munkáinkról!