Decemberre ne csinálj más programot! | Diák Center

Tuti buli az év vége, hiszen decemberben magasabb órabérrel dolgozhatsz. Nagyjából már vizsgaidőszak van, és ha jól osztottad be az idődet, most koncentrálhatsz a munkára, mert az erőfeszítéseid megtérülnek! Miért lehetséges ez? Nos, ha valaha jártál már boltban karácsony előtt, akkor erre magad is tudod a választ: mert az emberek többsége ünnepek előtt megzakkan, és az éves jövedelme negyedét egyszerre költi el, mintha legalábbis a világvégére készülne. Mindenből több kell ilyenkor, diákból is, aki be tud ugrani az ünnepi szezon sűrűjében egy kis többletmunkára.

Pont időben jön a lehetőség, ragadd meg!

A félév végén nem is árt egy kis fókuszváltás. Mostanáig nagyjából a tanulásra figyeltél és gyűjtögetted a vizsgaanyagot. Pontosan tudod, milyen a vizsgaidőszak-szindróma: ilyenkor végzünk el minden lényegtelen tevékenységet, mert túl hosszú ideig nem bírunk egyhelyben ülni és biflázni az okosságokat. Senki nem hibáztat. Cserébe ajánlunk egy kis kimozdulást, amivel most jobban kereshetsz. Dobd be magad ünnepek előtt, mert most sok állásajánlatnál többet fizetünk! Számíts rá, hogy ezt a lehetőséget sok diák megragadja, tehát minél előbb jelentkezel, annál biztosabb, hogy a decemberi fizud kiemelt bérezéssel működhet. De nem csupán emiatt éri meg.

Ami csak a pörgésben derül ki

Van egy nyugis melód suli utánra? Szuper! Az is nagyon jó, hogy szereted is? Legjobb! Munkabírásod, stressztűrő képességed és az emberekkel kapcsolatos alapvető attitűdjeid viszont pont akkor derülnek ki, ha terhelés alatt is kipróbálod magad. Ezért jók a pörgős szezonmunkák. Lehet, hogy csak csomagolásról van szó, de ünnepek környékén még ez is más sebességre kapcsol. Nem véletlenül fizetünk többet decemberben. Lehet, hogy rendezvényekre, üzletházakba hívnak, hostessként. Emberek százaival találkozni, ugyanazokat a kérdéseket kedvesen megválaszolni – százszor: na, ez sem mindenkinek való, de csak akkor derül ki, hogy passzol-e hozzád, ha kipróbálod.

A jó munkaerő a dolgok sűrűjében terem

Akárcsak a talpraesett munkavállaló. Az a munkáltató, aki a legnagyobb pörgésben számíthat rád, nem fog megfeledkezni rólad, ebben biztos lehetsz. Most, amikor a munkaerőhiány már nem a padláson, hanem a tetőn van, a cégek többsége retteg a karácsonyi forgalomtól. A jó vezető pedig megjegyzi az ügyes és megbízható új munkaerőt és szívesen tesz ajánlatot számára a folytatásra is. Gondol csak bele: az ajándékipar például ebben az időszakban termeli meg az éves bevételének több mint a felét. Ha viszont nincs, aki becsomagolja, kiszállítsa vagy eladja a termékeket, a megélhetésük forog kockán. Szóval, ezért is keresnek a cégek több diákot az év végi hajtásra.

Tapasztald meg a versenyt!

Sok diák szinte csak erre az időszakra tartogatja az erejét, év közben nem végez diákmunkát. Értehető, hiszen a decemberi szezon a legerősebb, ami azt jelenti, hogy verseny van: a munkáltatók is válogathatnak a „fejvadászok” ajánlataiból. Ahhoz, hogy ne maradj le, jelentkezz már most, hogy elsőként kaphasd a lehetőséget! A Diák Centernél is készülünk a karácsony előtti hajtásra, égő telefonvonalakra számítunk. Tudod, hol találsz meg bennünket, ne habozz: írj, hívj vagy gyere be személyesen, hogy kiválaszthassuk a neked megfelelő ünnepi munkarendet!

Írta: Diák Center
Regisztrálj és értesülj friss munkáinkról!