A munkaerőpiac próbája diákszemmel - mesélnek a Diák Center diákjai - A C&A sztori | Diák Center

Petra egy éve dolgozik a vecsési C&A áruházban – a Diák Center hirdetésének köszönhetően.  Valóban, hiszen ez a klasszikus eset, amikor a reklám sikeresen bevonzza az érdeklődőket: Petra még csak gondolkodott a lehetőségeken, amikor a Facebookon megjelenő ajánlat megtalálta. Innen egyenes út vezetett a C&A kasszáihoz. Szerencsés kombináció, hiszen pénzügy és számvitel szakos, HR szakirányos diákként már a mesterség gyakorlati részét tanulhatja. A motivációiról és a diákmunkában rejlő lehetőségekről kérdeztük.

Miért választottad ezt a munkát?

Kiegészítésként kezdtem el fontolgatni a diákmunka lehetőségét, de nem kerestem konkrét állást. Igazából a Facebook hirdetésekből figyeltem fel a C&A-s munkára, így kerestem meg a Diák Centert. Egyetem mellet főleg a szórakozási kiadásaimat szerettem volna fedezni a diákmunkával.

Mire tanít téged ez a munka C&A-ban?

Elsősorban türelmet és a különböző emberekkel való bánásmódot. Jó érzés, amikor a vendégtől azt hallom, hogy „Szeretek a te kasszádba állni.” – ez feltölt. Egy éve vagyok ott, mert szeretem csinálni ezt a munkát annak ellenére, hogy egyes vevők viselkedését néha nem könnyű jól lereagálni.

Hogyan fogod tudni kamatoztatni a diákmunkával szerzett tapasztalataidat a későbbiekben?

HR-esként főleg a sokféle emberrel kapcsolatos tapasztalatok értékesek, a vevőkörben előforduló sokféle személyiség felismerése kincset ér. Itt meg kell tanulnom bánni velük, türelmesen kiszolgálni és kezelni a felmerülő problémákat. Jól kell reagálni a kritikus helyzetekre, ez nagyon hasznos tudás. Végtelen türelmet tanul az ember ilyen helyen.

Mit ajánlanál azoknak a diáktársaidnak, akik hasonló munkára vállalkoznának?

Mindenképpen azt, hogy nagyon türelmesnek kell lenniük az emberekkel. Ez a legelső és legfontosabb a kereskedelemben dolgozóknál. Sok a vásárló, sokfélék és hangosak, családok jönnek, gyerekekkel, akiket néha el kell csendesíteni, hiszen zavarhatják a többi vásárlót. Ráadásul a kasszában komoly felelősséggel kell számolni: folyamatos és kitartó figyelmet igényel a pénzzel való munka. Közben pedig egyszerre kell figyelni a pénzre és az emberekre. Nagyon sok a hibalehetőség, ezért fontos, hogy aki ezt a munkát választja, akarjon tanulni. Csak így tud fejlődni és így fogja jól érezni magát ebben a munkakörben.

Ha most kellene választanod, milyen munkát keresnél?

Több helyen is voltam már diákmunkán, de eddig ez a legszuperebb hely. Sok munkahelyen lenézik a diákmunkásokat, de itt nagyon befogadóak, segítőkészek. Jó a hangulat, jó ide bejárni. Ez nagyon fontos, mert a vásárlók is érzékelik és szívesebben térnek be az üzletbe, ami a mi sikerünk is, nem csak a jó terméké.

Ajánlanád a Diák Centert a munkát kereső egyetemistáknak, főiskolásoknak?

Mindenképpen, hiszen nagyon rugalmasak. A koordinátor rengeteget segít és így könnyű összeegyeztetni az egyetemi programomat a munkával. Másrészt az is fontos, hogy amikor nem tudtam megszokni egy helyet, segítettek váltani: nem a vecsési C&A-ban kezdtem a munkát, de az előtte való helyen nem éreztem jól magam és kértem, hogy változtassunk. A Diák Centernek köszönhetem, hogy megtaláltam a szuper csapatomat és már egy éve itt dolgozom, vecsésen.

 

 

 

Írta: Diák Center
Regisztrálj és értesülj friss munkáinkról!